Erilaiset samppanjapullot myymälöissä voivat sekoittaa kokemattoman ostajan.
Jotta voit valita todella korkean laajan juoman, sinun on kiinnitettävä huomiota joihinkin yksityiskohtiin.
Erittäin tärkeitä ovat tekijät, kuten tuotantomenetelmä, varastointivaihtoehdot, koostumus ja maku.
Merkitä
Etiketti sisältää perustiedot juomasta, erityisesti sen alkuperästä, valmistajasta, kapasiteetin määrästä, alkoholista ja sokerista.
Yksityiskohtaisempia tietoja tuotteen koostumuksesta löytyy tiskihyökkäyksestä (sijaitsee pullon takana).
Kuva:
Muista: Korkean laatuaan samppanjaa, väriaineita, makuja ja muita lisäaineita ei pitäisi olla läsnä.
Jopa vastahyökkäyksestä löydät tietoa tuotantomaasta, alueesta sekä kirjainluokan koodista (samppanjan valmistajan rekisteröintinumero).
Kuohuviini tai samppanja
On ero. Kaikki samppanja on kuohuviini, mutta kaikki kuohuviini ei ole samppanjaa.
Jälkimmäinen on juoma, joka on valmistettu tiukkojen standardien mukaisesti tiettyjen rypälelajikkeiden (Ranskan) alueen (Ranskan) alueella.
Muilla alueilla ja maissa valmistettuja viinejä kutsutaan kuohuviiniksi.
Samppanjan tuotantoa varten käytetään vain kolme rypälelajiketta – “Pino Noir”, “Pino Menier” ja “Chardonete”. Kuohuviinille – paljon enemmän.
Tuotantotapa
Klassinen menetelmä merkitsee pullon sekundaarista käymistä.
Tämän ansiosta samppanja hankkii vain siihen liittyvän erityisen maun, samoin kuin monimutkaiset aromit ja tietysti kuplat.
Jos etiketti osoittaa, että juoman tuotanto suoritettiin viehätysvoiman avulla, se tarkoittaa, että se tehtiin yksinkertaistetulla tavalla.
Tällä lähestymistavalla sekundaarista käymistä ei tapahtunut pullossa, vaan säiliöissä.
Makeuden taso
Se määritetään sokerin määrän perusteella. Tämän indikaattorin mukaan samppanja on jaettu:
– Brut -luonto – kuiva juomatyyppi, sisältää jopa 3 grammaa sokeria 1 litraa kohti; – Extra Brut – enintään 6 grammaa sokeria 1 litraa kohti; – Brut (suosituin tyyppi) – kuiva, mutta makeuden vihje, sisältää jopa 12 grammaa sokeria 1 litraa kohti; – Extra Dry on makeampi juoma, pehmeys on jo tuntematon, sokeri on 12–17 grammaa; – Kuiva – puolivalko, 17 – 32 grammaa sokeria; -Demi-Sec-Sweet-samppanja sisältää 32-50 grammaa sokeria; – Doux on makein samppanja, yli 50 grammaa sokeria.
Pullo ja korkki
Asiantuntijat neuvovat valittaessa juomaa antamaan mieluummin tumman lasin pulloja, jotka suojaavat samppanjaa valotukselta valolle.
Korkin suhteen on parempi ottaa juoma aivokuorella, koska se myötävaikuttaa viinin mikroksigenoinnin.
Tällainen korkki ei anna happea pulloon päinvastoin, se vapauttaa sen hitaasti.
Tämän prosessin ansiosta juoma kypsyy tehokkaammin ja on rikastettu vain luontaisilla aromeilla ja maistuu vain siihen.
Hinta
Tässä sääntö on yksinkertainen: sitä halvempi samppanja on – sitä köyhämpi se on. Siksi, jos haluat nauttia todellisesta hienosta juomasta uudelle vuodelle, sinun ei pitäisi säästää.
Hyvä samppanja ei ole halpaa, jos vain siksi, että sen tuotantoon käytetään huomattavia taloudellisia resursseja.
Toisin sanoen hinta muodostetaan ottaen huomioon tuotantokustannukset, raaka -aineiden laatu, otteet, logistiikka, tuotemerkki ja joitain muita tekijöitä.
Halvan samppanjan valmistuksessa käytetään usein nopeutettuja tuotantomenetelmiä, kuten sooda, joka heikentää tuotteen laatua.
Halpalla juomalla voi olla terävämpi haju ja liiallisempi happamuus, joka ei ole ominaista todella hienostuneelle ja jalolle samppanjalle.