Valmiit astiat on puhdistettava jääkaapissa viimeistään 2 tuntia valmistuksensa jälkeen.
Tällaisen suosituksen antoi gastroenterologi Evgeny Belousov.
Valmiiden ruokien tallentaminen asiantuntija kertoi keskustelussa Izvesian julkaisemisen kanssa.
Kuinka varastoida valmiita ruokia
Ensinnäkin valmiit astiat eivät saa seisoa huoneenlämpötilassa pitkään.
Ne tulisi puhdistaa jääkaapissa viimeistään 2 tuntia keittämisen jälkeen.
Kuva:
Jääkaapin lämpötilan ei tulisi ylittää 4 astetta.
Toiseksi valmiiden ruokien varastointia varten on tarpeen käyttää suljettuja astioita.
Kolmanneksi, on erittäin tärkeää tuntea valmiiden ruokien säilyvyys.
Esimerkiksi majoneesilla olevia salaatteja säilytetään enintään 12 tuntia, salaatteja ilman tankkausta – enintään 18 tuntia.
Keitetty/paistettu/paistettu liha voi pysyä tuoreena jopa 2 päivää, kalaa – enintään 12 tuntia.
Sved/marinoituja vihanneksia voidaan varastoida pitkään – jopa 36 tuntiin.
Astian lämmitys tulisi myös välttää, tämä vähentää niiden säilyvyyttä.