Sai selville, muuttuuko hunaja haitallista, jos lisäät sen kuumaan teeseen

On mielipide, että hunaja on ehdottomasti kielletty lisäämään kuumaa teetä ja yleensä lämmittää.

Väitetään lämmityksestä, tästä hyödyllisestä tuotteesta tulee syöpää aiheuttava.

Selvitämme, vastaako tämä lausunto todellisuutta.

Onko mahdollista lisätä hunajaa kuumaan teeseen

Voi. Hunaja ei muutu myrkkyksi lämmitettäessä, se ei ole muuta kuin myytti.

Tämä myytti on peräisin muinaisista ayurvedisista tutkielmista.

Kuva:

He sanovat, että lämmitettäessä yli 40 astetta, hunaja muuttuu myrkylliseksi.

Lisäyksessä Intian tutkijat julkistivat vuonna 2010 rotitutkimuksen tulokset.

Tutkijat havaitsivat, että hunajassa kuumennettuna muodostuu oksimetyylifurolia (OMBRE).

Tämä aine on todellakin syöpää aiheuttava. Mutta niin, että siitä tulee vaarallista henkilölle eikä rotalle, hänen keskittymisensä tulisi olla monta kertaa korkeampi kuin se todella on.

Makeisissa, hilloissa ja hilloissa, muuten on paljon enemmän ombre kuin hunajassa.

Lämpökäsittelyn vuoksi hunaja uskoo myös, että hunaja menettää hyödylliset ominaisuutensa. Tämä on totta, mutta vain osittain.

Hunajaan sisältyvät antioksidantit ja entsyymit eivät todellakaan pidä kuumentamisesta, mutta lämpökäsittely ei vahingoita antimikrobisia aineita.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Ratsastusterapia Finlandia