Harvat ihmiset pitävät tummista banaaneista, ja mustat hedelmät menevät useimmiten roskakoriin.
Sattuu niin, että keltaiset ja kauniit banaanit peittyvät rumilla täplillä yhdessä yössä.
Selvitetään, onko mahdollista jotenkin pidentää niiden säilyvyyttä?
Miksi banaanit tummuvat?
Syynä on eteenikaasu, joka nopeuttaa banaanien eikä vain hedelmien kypsymisprosessia.
Banaanit tuottavat aktiivisesti eteeniä. Sen vaikutuksen alaisena klorofyllin tuhoutumisesta johtuen banaaninkuoret muuttuvat ruskeiksi tai mustiksi.
Kuva:
Siksi banaaneja ei pidä säilyttää omenoiden ja päärynöiden viereen, jotka ovat myös tämän kaasun lähteitä.
Kuinka säilyttää banaanit
Ensinnäkin sinun ei pitäisi laittaa banaaneja jääkaappiin. Tämä on vasta-aiheista samalla tavalla kuin banaanien säilyttäminen lämpimässä ja kosteassa ympäristössä.
Toiseksi, älä säilytä banaaneja yhdessä muiden vihannesten ja hedelmien kanssa – laita ne kuivaan ja viileään paikkaan.
Paras säilytyspaikka on keittiön kaappi.
Kolmanneksi voit hidastaa eteenin vapautumista käärimällä banaanitertun pohjan kelmulla.