Valitettavasti usein tuotteita ostettaessa emme tutki kunnolla niitä koskevia tietoja, jotka yleensä esitetään etiketeissä.
Tuloksena saamme ”sika säkissä”. Se on kuin arpajais: saatat olla onnekas ja nauttia laadukkaan ostoksen mausta.
Mutta et ehkä ole onnekas: on hyvä, jos huonolaatuisista ja mikä pahempaa, vanhentuneista tuotteista ei ole terveysvaikutuksia.
Ja tämä puhumattakaan siitä tosiasiasta, että tilastojen mukaan monet ihmiset lihovat nopeasti ostosten jälkeen ja jotkut lihavat.
Kaikki ei ole terveellistä, mitä niin sanotaan
Ja tässä suosittelemme vahvasti, että et lankea joihinkin ovelien valmistajien temppuihin.
Kuva:
Tosiasia on, että jotkut heistä merkitsevät kaikkiin tuotteisiinsa ominaisuudella ”terveellinen tuote”.
Jopa ne, jotka ovat halpa ja haitallinen analogi ”alkuperäiselle” tuotteelle.
Jos esimerkiksi haluat ostaa juustoa, etkä kasvirasvoja sisältävää juustotuotetta, sinun tulee kiinnittää huomiota tuotteen nimiin.
Etiketissä on selvästi ja selvästi ilmoitettava, että kyseessä on ”juusto” eikä esimerkiksi ”maitotuote” tai ”juustotuote”.
Ja tässä on toinen kohta: mitä lähempänä ainesosa on luettelon alkua, sitä enemmän sitä on tuotteessa.
Sinun tulee esimerkiksi olla varovainen, jos voita esiintyy ensimmäisenä juustossa.
Amerikkalainen lähestymistapa
Yhdysvalloissa elintarvikkeiden ”lukemista” on viime aikoina pohdittu uudelleen.
Amerikkalaiset lääkärit uskovat, että ruokavalion tulisi sisältää mahdollisimman paljon terveellisiä ruokia.
Viljoja, proteiineja, maitotuotteita, vihanneksia ja hedelmiä sisältävä ruokavalio on suositeltavaa.
Ja tyydyttyneiden rasvojen, sokerin ja natriumin määrä on rajoitettu.
Tältä osin ravintoarvon suhteen pähkinöitä, siemeniä, oliiviöljyä, munia, rasvaista kalaa (lohi) ja joitain muita pidetään hyödyllisinä.
Asiantuntijat suosittelevat, että tuotteen etiketissä kiinnitetään ensinnäkin huomiota kaloripitoisuuteen, proteiinin, rasvan, suolan ja sokerin määrään.